Uticaj padobranstva na Vaše telo

Padobranstvo kao terapija opuštanja

Padobranstvo kao terapija opuštanja

Terapija ima mnogo različitih oblika. Za neke je to tiha šetnja u sumrak ili rano ustajanje za jutarnju šolju kafe na tremu u zoru. Mnogo puta su terapeutske aktivnosti povezane sa mirnim, mekim trenucima, ali za mnoge, ta vrsta „tišine“ dolazi u obliku jurnjave od 120 km/h slobodnog pada. Možda se ne čini kao najmirniji poduhvat, ali jedna od prednosti padobranstva je neočekivano terapijsko iskustvo.

Terapija padobranstva često zahteva od učesnika da se direktno suoči sa svojim osećanjima. Umesto da potisne emocije koje se u njima pobuđuju, učesnik doživljava širok spektar osećanja koja prate padobranstvo (strepnja, uzbuđenje, strah, radost) i izlazi s druge strane mirna i usredsređena. Prednosti padobranstva su višestruke. Evo različitih načina na koje se manifestuju pozitivni rezultati terapije padobranom.

Poboljšan odgovor na stres
Stres je svuda oko nas. Uz rokove za rad, finansije i porodične svađe, može se činiti da nema načina da pobegnete, i znate šta? Ne postoji. U današnjem svetu ne postoji „izbegavanje stresa“, ali postoji mnogo načina za upravljanje stresom.
Jedna od blagodati padobranstva je što Vam omogućava da preoblikujete svoje mišljenje o stresu. Stres nije nužno nešto što treba izbegavati, to je nešto iz čega možete ojačati. Padobranstvo nam pokazuje da je čak i u vreme značajnog stresa moguće istrajati. Osim toga, za razliku od drugih oblika stresa, padobranstvo je odlična zabava. Nekoliko aktivnosti tako blisko upoređuje to dvoje, zabavu i stress.

Trajni osmeh
Znate li osećaj koji imate kada uspete? Osećaj na primer vrtoglavog oduševljenja kada Vaš rekreativni tim ponese kući titulu? Manjak hrabrosti za padobranstvo može biti teško, ali nakon što sletite s tog prvok skoka na prostranu zelenu poljanu, uliće Vas osećaj snage koji se retko postiže. Ako možete ovo, možete učiniti sve.

Opšte povećanje raspoloženja
Slično endorfinima koji su oslobođeni nakon lepog, oznojenog vežbanja, kada skačete padobranom, mozak ispušta hemijski koktel ugodnog osećaja koji će Vam podići raspoloženje bolje nego bilo koji par naočara u ružičastoj boji. Dok Vam povećani nivoi dopamina proizvedeni padobranstvom zasigurno pomažu da postignete prijatnije raspoloženje, potpuni osećaj prihvatanja proizašao iz zajednice padobranca će Vam zaista podići raspoloženje. Jednom kada napravite skok padobranom , ulazite u ekskluzivni preklop: hrabro ste otišli tamo gde su se drugi plašili.
Vrednost ove veze jednostavno se ne može potceniti. Oni koji skaču padobranom sklapaju doživotna prijateljstva koja mogu prevazići gotovo sve razlike. Ali, da biste zaista videli na šta mislimo, morate prvo napraviti taj čuveni prvi skok padobranom.

Da biste iskusili višestruke mentalne prednosti padobranstva, morate biti spremni da iskočite iz svoje zone udobnosti. Verujte nam, ono što je s druge strane potpuno se isplati.

Letite danas i iskusite terapiju padobranstva iz prve ruke!

Padobranski centar Beograd