Postoji li starosna granica za tandem skok?

Postoji li starosna granica za tandem skok?

Postoji li starosna granica za tandem skok?

Imamo neke vesti koje bi Vas mogle iznenaditi: tehnički, nikada niste prestari za skok padobranom! Tako je. Samo zato što se možda smatrate da ste „stari “ ne znači da morate odustati od svog sna o letu.

Postoji nekoliko uslova za učešće u padobranstvu bez obzira na godine:

Broj jedan: morate biti relativno zdravi i u prilično dobroj formi. Padobranstvo će zahtevati da imate fizičku snagu da se ukrcate i izađete iz aviona. Pored toga, morate imati umerenu fleksibilnost da biste obezbedili stabilan slobodan pad, a takođe morate biti u mogućnosti da podignete stopala do ugla od oko 90 stepeni za sletanje.

Broj dva: takođe morate imati kognitivnu sposobnost da razumete rizike skakanja sa padobranom i da takođe donesete sopstvenu odluku da skočite.

Ako ste ispunili te zahteve, skok padobranom bi mogao biti na Vašem horizontu.

Minimalna starost za padobranstvo

Kao što je rečeno, ne postoji maksimalna starosna granica za padobranstvo. Međutim, postoji minimalna starosna granica. Ova minimalna starost za padobranstvo varira geografski. U nekoliko evropskih zemalja, poput Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Norveške, minimalna starosna granica za padobranstvo je 16 godina. U Sjedinjenim Državama, u grupama koje su članice grupe padobranskih udruženja Sjedinjenih Država (USPA), minimalna starosna granica za padobranstvo je 18 godina kao i kod nas.

Koji je najstariji padobranski skok?

Trenutno Ginisov svetski rekord za najstarijeg muškog tandem padobranca drži stogodišnjak Alfred Blaschke koji je završio svoj drugi skok padobranom u tandemu sa 103 godine i 180 dana. Najstarija žena tandem padobranac, Kathryn Hodges, zaslužuje priznanje i za skok padobranom u tandemu sa 103 godine i 129 dana.

Dakle, šta Vas sputava?

Kako kažu, godine su samo broj! Ne ograničavajte se. Ako tamo beskonačno plavo nebo zove, javi se! Zakažite svoj prvi tandem skok već danas!

Skok padobranom Povoljna cena