Zašto je humor pri skoku padobranom važan?

Zašto je humor pri skoku padobranom važan?

Zašto je humor pri skoku padobranom važan?

Padobranci su ... jedinstvena (poznata i kao sjajna) grupa ljudi. Padobranski humor daleko prevazilazi uobičajene viceve ​​o padobranstvu. Lakoća u sportu pomaže smirivanju živaca, zbližava ljude i uverava ih da je sve u redu nakon ne tako sjajnog skoka. Osim toga, kako kažemo u sportu, svaki skok padobranom je dobar skok!

Više smeha = Bolji skok sa padobranom

Svaki dan dobijamo iste povratne informacije: Humor pomaže! Instruktori u Tandem Skoku održavaju dobro raspoloženje i lagane skokove. Učenici vrlo često govore svetu u svojim recenzijama da je humor zaista pomogao da ih smiri i učini iskustvo prijatnijim.

Humor je deo naše ljudske snage. Pošto znamo da se šimpanze i drugi primati smeju, znamo da humor gotovo sigurno postoji čak i duže od prepoznatljivog čovečanstva. Znajući to, možemo ekstrapolirati da je humor prilagodljiv. Mora da je evoluirao sa nama jer je pomogao ranim ljudima da prežive mnoge stresove praistorijskog života, poput mamuta i sabljozubih tigrova i da pronađu siguran način da se vežu na bedrima. Moderne ljudske bebe shvate kako da se smeju pre nego što shvate kako da govore. Bez humora, sumnjivo je da bismo uopšte bili ljudi na način na koji sebe razumemo.

Humor je ozbiljna stvar

Sa saznanjem da je humor upravo u našim genima, iznenađujuće je da nema mnogo više istraživanja o ovoj temi. Srećom, postoji naučni institut fokusiran na humor - Međunarodno društvo za studije humora - koji ulazi pravo u orahe i šrafove veselja. Oni su marljivo radili na ovoj temi od kasnih 80-ih (razumljivo, bore se za ugled, jer je mentalna slika ulaska u kancelariju punu naučnika za humor već smešna).

Među mnogim drugim otkrićima, ISHS je otkrio da humor uopšte, a posebno smeh, daje dugu listu mentalnih i fizičkih prednosti, koje utiču kako bi skok padobranom bio bolji skok.

Prednosti humora pomažu nam da skočimo padobranom

Svaki padobranac će Vam reći da smeh čini svaki skok malo slađim. Lista razloga za to je duga, ali prvo i najvažnije je da humor pod pritiskom pokazuje samopouzdanje i svest.

Humor je apsolutno kvačilo u prvom skoku padobranom u tandemu! Studije su pokazale da smeh povećava cirkulaciju, kapacitet pluća i snagu mišića. Primene osmeha pomažu u ublažavanju fizičke nelagodnosti, mentalnog naprezanja, stresnih psiholoških obrazaca i negativnog razmišljanja. Možete da vidite kuda idemo sa ovim – padobranstvo je zabavno, ali je takođe i veoma stresno raditi po prvi put, a humor pomaže našim voljenim učenicima da u najboljem raspoloženju u potpunosti uživaju u skoku.

Rezervišite svoj tandem skok padobranom već danas – i ne zaboravite da spakujete - svoj smisao za humor.

Tandem skok padobranom